jueves, 15 de octubre de 2009

L'univers dels becaris

Aquesta és la historia d’una noia optimista que tenia ganes d’acabar la carrera universitària per començar a treballar i ser una persona de profit.

Fins aquí molt maco, si, si, preciós. La realitat és diferent. Amb la carrera gairebé finalitzada començo un període de pràctiques sense cobrar ni un duro. No t’agafen enlloc perquè no tens experiència i no ets sènior, ni junior ni treballador, i no arribes a tenir contracte sinó conveni amb la universitat. I a part de no cobrar, t’has de desplaçar fins a la feina (€) i dinar allà cada dia (€€€), perquè a part de no cobrar, no ets treballador fix i per tant no tens “xecs gourmet”. És bastant paradoxal, no trobeu? Senyores i senyors... benvinguts a l’univers dels becaris!

En el món dels becaris no hi ha amics, perquè qualsevol altre becari pot ser contractat abans que tu. Tampoc hi ha vida social, perquè fas el màxim d’hores per quedar bé i no et connectes al Facebook per por a que t’enxampin. Tampoc hi ha obesitat, perquè els tuppers, el menjar barat i escàs i “una hora per dinar” sempre hi són presents. I realment tampoc hi ha feina, perquè els treballadors “no becaris” fan la feina guay mentre nosaltres ens hem de conformar amb buscar informació en bases de dades. Però sobretot, el què no hi ha són diners! Becaris del món, unim-nos i creem una ONG per salvar el becaris de la pobresa. Junts ho aconseguirem!

Atentament, la becaria núm. 39832146573.

1 comentario:

Kal dijo...

Benvinguda! quins records...la vida del becari...és una etapa dura pero que s'ha de pasar, es com l'edat mitja del procès de la vida