lunes, 6 de octubre de 2008

The machine is using us / The machine is us

Amb aquestes dues frases podem explicar l'actual situació de la comunicació i la informació via Internet. Els ordinadors ens utilitzen per obtenir informació però alhora aquesta informació la creem nosaltres, i en aquest sentit resideix la paradoxa.



En el vídeo anterior mostrat a classe vam poder observar els avantatges de l'era digital. Ara, gràcies al llenguatge html es descriuen virtualment els textos i no és necessàri l'emmagatzament de la informació en documents físics sinó virtuals, de manera que tothom hi pot accedir a qualsevol moment i des de qualsevol lloc. La ràpida accessibilitat d'Internet ens ha facilitat aquesta recerca d'informació d'una forma extraordinària i la comunicació instantània entre persones arreu del món.

Malgrat la grandesa i rapidesa de la xarxa, hi ha varis temes mencionats en el vídeo que s'haurien de replantejar: el copyright, l'autoria, l'identitat, l'ètica, estètica, retòrica, família, govern, privacitat, comerç i amor, dels quals en parlaré individualment en futures actualitzacions. Però encara estem a la prehistòria de l'era del ciberespai, així que ens queda molt per crear, modificar i rectificar.

3 comentarios:

Marta G.S. dijo...

La veritat és que sí, és un nom força original, bé, el teu també! jajaja
Respecte al teu post, a mi em fa una mica de mal rollo el vídeo aquest, sísí, molt macu tot això de que pots fer mil i una històries amb Internet i els seus programes, però d'aquí a que estiguis "ensenyant a la Màquina"... a partir d'ara ja no taggejaré a ningú a les meves fotos del facebook! jejeje

Laia dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
Laia dijo...

:D et presento el meu blog http://jonoparloenbinari.blogspot.com/