martes, 14 de octubre de 2008

Viatjar a través de Google

L'empresa Google no para d'innovar en els seus serveis. En els darrers anys, Google ha creat un servidor d'aplicacions de mapes en web que ofereix imatges de mapes desplaçables, així com fotos (fetes per satèl•lit) de tot el món i fins i tot la ruta entre diferents ubicacions.

Darrerament, Google maps ha incorporat un subservei anomenat Google Streets, que consisteix en poder veure el indret escollit a través de imatges i recorreguts reals en 3 dimensions, seleccionar punts específics del mapa, fer zoom, avançar o girar en 360 graus. Gràcies a això podem veure els carrers de les ciutats més importants del món en qualsevol moment i des de casa.

A continuació, us mostro un vídeo del que és realment Google Streets.


El procés per realitzar aquest servei es centra en uns automòbils amb unes càmeres que capten les imatges a 360 graus. Aquests cotxes són creats per l'empresa Immersive Media, tot i que Google té càmeres amb millor resolució.



Google Streets ja ha arribat a Espanya. Alguns de vosaltres haureu vist el famós cotxe de amb la càmera al sostre i amb el logotip de la marca a les portes. Les properes ciutats que incorporaran aquest servei seran Madrid, Barcelona, Sevilla i València. I això, tal com he dit en altres posts, només és el inici, la punta del iceberg de Google Streets, d’un viatge virtual per tot el món i, en definitiva, de l’era digital.

2 comentarios:

loading dijo...

havia sentit a parlar del google maps però el google street és com si estiguessis allà mateix, aconsgeueix fer una transportació visual a l'indret que vols. qui serà el pròxim avanç de google??

neus p. dijo...

Alguna cosa n’he sentit del Google Streets i crec que ha portat força soroll qüestions sobre el dret de la intimitat en cas que sortissin persones fotografiades. Tot i això, realment em sembla una eina molt interessant , pots perdre’t pels carrers de qualsevol ciutat sense mour’et de casa, és com ser-hi realment. Ara ja pots dir allò de “jo hi he estat” (tot i que evidentment no és el mateix). A pesar de les controvèrsies és una eina de coneixement! (que pot ser molt útil ara que estem en crisi). Deu ni do com google ha transformat la web en aquests 10 anys.