lunes, 24 de noviembre de 2008

DYCRECTOS a la web 2.0.

Selva Sur, grup musical guanyador de l'edició 2006 del concurs DYCRECTOS, va "tocar" a Second Life amb motiu del llançament de la sisena edició d'aquest concurs. El concert es va dur a terme en el mateix escenari que U2 va actuar al juliol del 2007.
DYCRECTOS va concloure l'edició del 2007 amb un participació considerable (més de 500 bandes van presentar la seva maqueta) i una bona acollida entre el públic (més de 7000 usuaris) en els 4 concerts, apadrinats per la banda Second.

A la sisena edició, DYRECTOS va presentar moltes novetats respecte als anys anteriors. El concurs es convertí 100% online i els usuaris poden interactuar amb els grups formant una comunitat de referència per als amants de la música. A més a més, la manca de jurat otorgà protagonisme a l'usuari i alhora el fa una mica més responsable de la trajectòria de les bandes al llarg del concurs, de manera que ells tenen l'última paraula.


La Web DYCRECTOS 2.0. s'ha convertit, doncs, en un punt de trobada de la música més jove, on es poden escoltar les maquetes i realitzar descàrregues a l'ordinador o al mòbil i, a canvi, els grups reben l'import de cada una de les descàrregues. DYCRECTOS no té intermediaris i els drets pertanyen únicament als propis grups. A més a més, hi ha premis en metàl·lic de 2000 i 1000 euros mensuals per a les maquetes que obtinguin més vots.



Per participar en aquesta concurs online només cal anar a la web, registrar-se i votar per la banda que més agradi. Entre els usuaris es regalen MP4 i entre els grups guitarres Epiphone.


DYCRECTOS és una mena d'Operación Triunfo o Factor X online. La diferència que hi trobo és que per votar o interactuar amb els grups no s'ha de pagar(és a dir, enviar un SMS). És un concurs molt menys mediàtic, la qual cosa segmenta molt els seus votants/usuaris. Aquests s'uneixen perquè els agrada la música i volen compartir aquesta afició. No trobeu que és una bona oportunitat per explotar publicitàriament aquest tipus de target?

No hay comentarios: